Mekanisk Tjur

En mekanisk tjur är en hydraulikdesignad maskin som simulerar en ridtur på en ilsken tjur. Den består oftast av en tjurkroppsliknande del, med sadel och tjurhuvud och horn.

Tjurens uppgift är att på ett eller annat sätt kasta av sin ryttare, och ryttarens uppgift är att hålla sig kvar på tjurens rygg under så lång tid som möjligt. Tjuren har flera olika sätt att bli av med sin mästare och bli mästaren själv. Dess hydrauliska modernitet sträcker sig så långt som till att den kan röra sig både upp, ner, höger och vänster samt snurra mellan dessa i slumpmässig ordning. Hastigheten på tjurens hastighet är justerbar. Det finns automatiska lägen som därmed passar både barn och vuxna samt ett manuellt läge. Runt våra tjurar finns alltid en uppblåsbar matta som tar emot den besegrade ryttaren med ett mjukt välkomnande.

Mekaniska tjurar används även ofta frekvent till rodeoträning, då främst i USA. Detta för att utgöra en större säkerhet bland nybörjare, då man alltså kan justera hastigheten och därmed svårighetsgraden.